Dominant Real Madrid pakt Super Cup

Real Madrid heeft de eerste prijs van het seizoen te pakken. In de Europese Super Cup tegen Manchester United was de club sterker.

Real Madrid moest het in de basisopstelling zonder Cristiano Ronaldo stellen, die vanwege persoonlijke omstandigheden ontbrak in een groot deel van de voorbereiding. Trainer Zinedine Zidane kon desalniettemin over een ijzersterk elftal beschikken.

Waar Manchester United, met Daley Blind op de bank, net de overhand leek te krijgen was het Casemiro die Real op voorsprong zette in de eerste helft. De middenvelder stond goed bij een keurige voorzet van Carvajal en tikte diagonaal de openingsgoal binnen.

Real was daarna een tijd heer en meester. Dat reikte tot ver na het fluitsignaal voor de tweede helft. Onder meer Karim Benzema was dicht bij de 2-0, maar Isco zorgde zeven minuten na rust voor de scoreverdubbeling.

De aanvallende middenvelder stond aan het einde van een sublieme aanval van Real. Gareth Bale reet de verdediging van Manchester United open met een mooie pass die door Isco werd gepromoveerd tot een doelpunt.

Real rook bloed en ging op zoek naar de derde goal, maar het was aan de andere kant raak. Na een poging van Matic stond Romelu Lukaku klaar om de aansluitingstreffer te maken. De Belgische spits maakte daarmee een misser in de wedstrijd goed.

In de 83ste minuut werd Karim Benzema vervangen door Cristiano Ronaldo.