Nicky Hayden zwaargewond na aanrijding in ItaliŽ

Nicky Hayden is woensdagmiddag zwaargewond geraakt bij een aanrijding in Rimini, een stad nabij San Marino. Volgens bronnen ligt de WorldSBK-coureur in het ziekenhuis met ernstig borst- en hoofdletsel. Zijn toestand zou kritiek zijn. 

De voormalig MotoGP-wereldkampioen was woensdagmiddag aan het wielrennen met een groep vrienden toen hij rond 14.00 uur door een automobilist werd geschept en tegen de voorruit en motorkap klapte. Met spoed en buiten bewustzijn is Hayden afgevoerd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis in Rimini waar hij is gestabiliseerd. Daarna is de coureur vanwege zijn 'extreem ernstige toestand' naar het Cesena Hospital in Forlì gebracht zodat hoofd- en traumaspecialisten hem beter kunnen onderzoeken.

Honda heeft de crash en toestand van de 35-jarige racer inmiddels bevestigd. Verdere mededelingen werden niet gedaan. Zodra er meer bekend is, zullen wij dit bericht updaten. Op social media wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de hashtag #GoNicky om steun te betuigen aan de Amerikaan.