Midtjylland baalt van Van der Vaart: "Geen waar voor ons geld gekregen"

Bij de Deense voetbalclub FC Midtjylland is men niet gelukkig met de prestaties van Rafael van der Vaart. Volgens technisch directeur Claus Steinlein heeft de oud-international zijn geld bepaald niet waargemaakt.

"Rafael en wij hadden er duidelijk meer van verwacht", zegt Steinlein in Ekstra Bladet. "We hebben een risico genomen, maar met zijn beperkte fysiek staat hij vooral in de weg. Vooralsnog hebben we zeker geen waar voor ons geld gekregen."

Van der Vaart kwam vorig jaar over van Betis, zodat hij bij zijn in Denemarken handballende vriendin Estevana Polman kon gaan wonen. Naar verluidt verdient hij er zo'n één miljoen euro per jaar. Afgelopen weekeinde moest de Nederlander op de bank plaatsnemen in de competitie en zijn reactie was duidelijk: "Laat ik maar niks zeggen."

Steinlein heeft niet louter negatieve woorden over voor zijn investering: "Op commercieel gebied is de komst van Rafael een groot succes en daarnaast hebben jongere spelers veel aan hem. Ik verwacht dat hij zijn loopbaan hier volgend seizoen op een mooie manier af wil sluiten."