Aanvoerder Robben: "Dit mag ons niet gebeuren"

Arjen Robben droeg dinsdagavond bij Bayern München tegen TSG Hoffenheim de aanvoerdersband, maar het bracht hem geen succes. Robben kon als aanvoerder Bayern niet naar een punt of meer loodsen. Op bezoek bij nummer drie Hoffenheim werd met 1-0 verloren. Volgens Robben kwam de Duitse koploper nog goed weg.

De Oranje-international droeg bij afwezigheid van Manuel Neuer en Philipp Lahm de aanvoerdersband. Dat was voor hem de eerste keer in zeven jaar. "Misschien moet ik Philipp maar vragen of ik het nog een keertje mag zijn", zei Robben na de 1-0 nederlaag tegen Duitse media. "Maar serieus, het is oké. Het draait om onze wedstrijd en die was zeker in de eerste helft niet goed."

Bayern kwam na een kwart wedstrijd op achterstand en legde volgens Robben vooral in de eerste helft de basis voor een negatieve uitslag. "Dit mag ons natuurlijk niet gebeuren. We stonden vooral in de eerste helft niet goed en kwamen steeds een stapje te laat. We hadden nog het geluk dat we bij rust maar met 1-0 achter stonden. In de tweede helft ging het beter. We kregen ook kansen, maar de bal wilde er niet in."