Jörgensen: "Mijn eerste hattrick ooit"

Een unicum voor Nicolai Jörgensen zondagmiddag; voor het eerst in zijn loopbaan scoorde de spits van Feyenoord een hattrick. AZ werd met 5-2 verslagen. "Dit is mijn eerste hattrick ooit", vertelde Jörgensen tegen FOX Sports. "Misschien wel wat laat, maar ik ben er heel blij mee."

"Misschien dat ik ooit in een oefenpotje drie doelpunten gemaakt heb, maar in een echte wedstrijd is dat me nog nooit gebeurd." Jörgensen gaf naast drie doelpunten ook nog twee assists en staat daardoor op achttien doelpunten en tien assists. De laatste Feyenoorder die er in slaagde om twee keer de dubbele cijfers te halen was Dirk Kuyt elf jaar geleden.

"Echt waar? Dat is heel leuk. Dat gebeurt dus niet vaak bij Feyenoord. Ik ben trots op hoe het gaat, maar we moeten hard blijven werken." Jörgensen geniet van de entourage in De Kuip. "In De Kuip spelen we met een man meer, dat is echt fantastisch. We winnen hier bijna altijd, want elke keer dat we hier het veld oplopen gaan er 47.000 man uit hun dak. Dan word je zelf ook een beetje gek."