Vilhena drie duels geschorst, maar gaat in hoger beroep

Tonny Vilhena is niet van de partij als Feyenoord op 2 april afreist naar Amsterdam. De middenvelder heeft een schorsing van vier duels gekregen.

De middenvelder van Feyenoord deelde in het duel met Sparta Rotterdam een elleboogstoot uit aan Mathias Pogba. Scheidsrechter Danny Makkelie ontging het incident, maar de aanklager betaald voetbal besloot begin deze week een onderzoek in te stellen.

Dat leidde tot een aanvankelijke strafeis van vier duels, waarvan één duel voorwaardelijk. Hier ging Feyenoord niet mee akkoord, zodat Vilhena en Feyenoord-jurist Joris van Benthem donderdagavond naar Zeist trokken voor de tuchtzaak.

Ondanks het pleidooi van Van Benthem bleef de strafeis echter staan, zodat Vilhena vier duels schorsing heeft gekregen. Eén van deze duels is voorwaardelijk, dus Vilhena zou de komende weken AZ-thuis, sc Heerenveen-uit en Ajax-uit missen.

Feyenoord en Vilhena laten het hier niet bij zitten en tekenen hoger beroep aan bij de KNVB. Hierdoor is Vilhena in elk geval speelgerechtigd voor het thuisduel met AZ. Mocht de straf hierna alsnog blijven staan, dan mist de middenvelder na Heerenveen en Ajax ook het thuisduel met Go Ahead Eagles.