Vardy geraakt door beschuldigingen over Ranieri

Jamie Vardy ontkent stellig dat hij iets te maken heeft gehad met het ontslag van Claudio Ranieri bij Leicester City.

De Italiaanse coach leidde The Foxes vorig seizoen naar een sensationele landstitel, maar deze week moest hij vanwege de slechte resultaten vertrekken. Engelse media beweren dat de spelersgroep bij de clubleiding zou hebben aangegeven dat men het niet meer in Ranieri zag zitten. Vardy wil daar echter niks van weten.

Via Instagram ontkent Vardy alle betrokkenheid bij het vertrek van de manager. "Claudio heeft mijn volledige respect en dat zal hij ook altijd hebben. Wat wij als team hebben bereikt, was onmogelijk. Hij geloofde in mij toen anderen dat niet deden en daarvoor ben ik hem eeuwig dankbaar", schreef de spits bij een foto.

"Er wordt gespeculeerd dat ik betrokken was bij zijn vertrek, maar dat is volledig onjuist, nergens op gebaseerd en het doet heel veel pijn! Het enige waar wij als team schuldig aan zijn, is dat we ondermaats presteren. Ik wens Claudio het allerbeste in de toekomst."

Leicester City staat na 25 duels in de Premier League maar twee punten boven hekkensluiter Sunderland. Maandag krijgt de kampioen Liverpool op bezoek. In de Champions League hebben de Engelsen ondanks een 2-1 nederlaag bij Sevilla nog een aardige kans om de kwartfinales te halen.