KNVB vindt dat Veltman geel had kunnen krijgen voor 'onsportieve actie'

Joël Veltman heeft zelf zijn spijt uit betuigd, maar de KNVB heeft ook nog laten weten wat het van de actie van de verdediger van Ajax vindt. De rechtsback van Ajax merkte tegenover zijn tegenstander Ivan Calero op dat Betrand Traoré geblesseerd op de grond lag en passeerde de speler van Sparta Rotterdam vervolgens.

"Wij vinden de actie onsportief", laat ween woordvoerder van de KNVB weten tegenover De Telegraaf. "Wij wijzen trainers en spelers op hun verantwoordelijkheid. Dit moet je niet willen."

De voetbalbond is machteloos en kan verder niks met het voorval. "De aanklager betaald voetbal kan om twee redenen niet in actie komen. De scheidsrechter heeft het voorval waargenomen. Dus staat de aanklager machteloos. Ook al omdat hij alleen een vooronderzoek kan instellen naar vergrijpen, waar zwaardere straffen voor staan."

Pol van Boekel liet tijdens de wedstrijd na om in de grijpen, maar liet dit na, terwijl dit wel mocht. "Vanwege een gebrek aan respect voor het voetbalspel. Hij had Veltman zelfs geel kunnen geven. Maar het wordt hem niet verweten dat hij dit niet heeft gedaan. Scheidsrechters worden gelukkig bijna nooit met dit soort situaties geconfronteerd, waardoor het lastig is in een split-second goed te schakelen."