Ronaldinho: "PSG kan Barça verslaan"

Ronaldinho speelde tijdens zijn illustere carrière voor Paris Saint-Germain én Barcelona, de twee teams die dinsdagavond tegenover elkaar staan in de Champions League.

De Braziliaanse spelmaker zette zijn eerste stappen in het Europese profvoetbal bij Paris Saint-Germain, dat hem in 2001 overnam van Grêmio. Na twee seizoenen in Parijse dienst maakte hij een droomtransfer naar Barcelona, waar hij onder meer de Champions League mee won in 2006.

Dinsdagavond staan zijn twee oud-werkgevers tegenover elkaar. Hoewel Barcelona favoriet is voor het tweeluik in de achtste finale van de Champions League, wil Ronaldinho PSG niet uitvlakken. "Je kan niet zeggen dat het op voorhand al gespeeld is. Tijdens een wedstrijd kan er veel gebeuren", zo trapt de 36-jarige Ronaldinho tegen Goal een forse open deur in. "We hebben hier te maken met twee uitstekende teams, met spelers van wereldklasse. Er kan van alles gebeuren", vervolgt hij.

Ronaldinho heeft niet echt een idee hoe de Fransen het best kunnen spelen, willen ze kans maken tegen Barcelona. "Ik ben geen trainer. Ik weet alleen hoe je moet voetballen, meer niet", aldus de goedlachse Braziliaan. "Maar ik denk niet dat ze veel moeten veranderen. Ik vond het altijd het prettigst om in de vaste samenstelling te spelen."

Maar de grote vraag aan Ronaldinho is natuurlijk voor wie hij dinsdagavond juicht. "Ik zal nooit tussen die twee teams kunnen kiezen. Ze hebben beide een plek in mijn hart en ik houd van zowel PSG als Barcelona. Kiezen is gewoon te moeilijk voor me."