Brands ziet perspectief: "Geen blinde paniek bij PSV"

Bij PSV zullen tijdens de winterstop waarschijnlijk de nodige mutaties plaatsvinden, dat heeft technisch directeur Marcel Brands aangegeven. "Ik moet ons voorbereiden."

In Eindhoven was er de hoop op een mogelijk mooier seizoen dan de vorige in de zomermaanden. De winterstop is aangebroken en PSV likt inmiddels haar wonden na een zeer stroeve eerste seizoenshelft. In de Champions League werden slechts twee punten vergaard, terwijl men in de Eredivisie de derde plaats bezet.

Tegenover Voetbal International geeft de sportief eindverantwoordelijke Brands blijk van een voorgevoel als het over transfers gaat. "Ik kan het nog nergens op baseren. Er speelt iets met Luciano Narsingh, Florian Jozefzoon heeft aangegeven dat hij graag wil gaan spelen."

"Simon Poulsen heeft gezegd dat hij om zich heen wil kijken én natuurlijk kijken we zelf ook nog rond. Normaal is het in de winter iets rustiger. Ik heb nu wel het idee dat er meerdere dingen spelen. Maar het kan ook zo zijn dat er niks gaat gebeuren met die jongens."

De rust wordt bewaard in Eindhoven, en men rekent op de kunde van Brands in deze onzekere tijden. Er wordt gekeken naar wat er verbeterd kan worden, zowel direct als indirect. "Het is niet dat er blinde paniek is. Ik moet ons voorbereiden voor als er iets gebeurt."

"Gisteren hebben we met de technische staf gezeten en vanmorgen met de scouting. Dan kijk je naar de lijstjes die we heel het jaar voorbereiden. Je moet alert zijn, wat als er bij ons iets gebeurt?", vervolgt de bestuurder.

Er wordt vooruitgekeken, om op die manier niks aan het toeval over te laten. "Maar als je tegen iemand oploopt waarvan je denkt: dat kan een mogelijke opvolger zijn van Jetro Willems, dan kan het wel weer interessant zijn. Zo ben je toch ook een beetje aan het schaken."

Het vertrek van Narsingh lijkt aanstaande wanneer men alle verhalen mag geloven, al vindt Brands die conclusie te voorbarig. "Er speelt iets rondom Narsingh, dat weten we allemaal. Het is alleen de vraag of die interesse doorzet en of het concreet wordt. Dat durf ik nu echt nog niet te zeggen. Swansea heeft zich niet bij ons gemeld. Zijn zaakwaarnemer weet wat PSV verlangt. Ze weten de prijs."