WK darts: M. Webster en White naar tweede ronde

Dag vier op het wereldkampioenschap darts van de PDC met een dubbele sessie. In de middag zijn het onder andere Justin Pipe, Mark Webster en Ian White die in actie komen.

Kevin Simm 2-0 Gilbert Ulang (P)
Kevin Simm werd runner-up van het PDPA kwalificatietoernooi en Ulang is de qualifier uit de Filipijnen. De Engelsman mocht aan de partij beginnen, waarmee alle legs met de darts meegingen en hij op 1-0 kwam. Op 1-1 in de tweede set pakte Simm nog een break, maar Ulang brak direct terug. 

Simm kon uiteindelijk nog eens breaken en ook de tweede set met 3-2 winnen. Hij mag later vanmiddag terug komen om tegen Ian White te spelen. 

Justin Pipe (26) 1-3 Chris Dobey

Chris Dobey kan tevreden terug kijken naar zijn eerste optreden op het WK ooit. Hij versloeg Justin Pipe met 3-1. Dopey opende met een dertiendarter en met een 76-finish kwam hij op 1-0. Pipe miste veel kansen op de dubbels. Dobey ging in set twee vrolijk verder en won ook de tweede set met 3-1. 

Dobey werd wat zenuwachtig in de derde set. Op 2-2 kreeg hij ook twee pijlen voor de wedstrijd, maar miste. Pipe profiteerde direct en greep de laatste strohalm. Hollywood leek de spanning kwijt te zijn en kwam direct op 2-0 voor, echter de spanning leek terug te komen, waardoor Pipe weer op 2-2 kon komen. De beslissende leg van de vierde set ging echter nu wel naar Dobey en won daarmee de partij.  

Mark Webster (25) 3-0 Joe Murnan

Mark Webster heeft geen enkele moeite met Joe Murnan. Scorend was deze partij niet je van het, maar tot en met de zevende legwinst van Webster liep hij 100% op zijn dubbels. Het werd uiteindelijk negen op elf (82%).  Hij wist dan ook de partij met 3-0 naar zich toe te trekken.

De setstanden waren 3-1, 3-1 en 3-2. Webster speelt in de volgende ronde tegen Ron Meulenkamp of Mensur Suljovic. 


Ian White (14) 3-0 Kevin Simm

White mocht aan de partij beginnen en won deze set eenvoudig met 3-1. In de tweede set kreeg Simm drie pijlen om op gelijke hoogte te komen. Hij faalde, waardoor White met een 130-finish de set kon pakken (3-2). 

De derde set kwam White niet meer in de problemen en speelde goed genoeg om Simm van zich af te houden. Het werd 3-1 in de derde set en daarmee 3-0 in de partij.