'Ontslag ambtenaren dreigt bij winst Trump'

Het campagneteam van Donald Trump stelt een lijst op van overheidsmedewerkers die worden ontslagen als de Republikein de verkiezingen wint. Dat zei een bondgenoot van de presidentskandidaat, Chris Christie, tijdens een bijeenkomst met tientallen donoren.

"Zoals jullie weten door zijn andere loopbaan; Donald houdt ervan om mensen te ontslaan", zei Christie volgens een audio-opname die in handen is van Reuters. De gouverneur van New Jersey staat aan het hoofd van een team dat de overgang van Trump naar het Witte Huis moet voorbereiden.

Adviseurs van Trump vrezen dat functionarissen die zijn benoemd door president Barack Obama, straks worden ingehuurd als ambtenaren. Dat maakt het lastiger ze te ontslaan als Trump in het Witte Huis zit. "Dat noemen ze ingraven", sneerde Christie.

Het zou onder meer een prioriteit zijn om de bestuurders van milieudienst EPA te vervangen. De gouverneur heeft naar eigen zeggen voorgesteld het Congres te vragen om de wet te veranderen, zodat ambtenaren straks makkelijker ontslagen kunnen worden.

'Ontslag ambtenaren dreigt bij winst Trump'
'Ontslag ambtenaren dreigt bij winst Trump' (Foto: ANP)