Pinnen wint van contant betalen
Nederlandse consumenten hebben in 2015 voor het eerst meer aankopen afgerekend met de pinpas dan met contant geld. Een mijlpaal, aldus De Nederlandsche Bank (DNB), die samen met Betaalvereniging Nederland het betaalgedrag in ons land in kaart heeft gebracht.
Het aantal contante betalingen aan de kassa is gedaald van 3,44 miljard in 2014 naar 3,19 miljard vorig jaar. De totale waarde van die transacties is afgenomen van 42 miljard naar 40 miljard euro. Het aantal pinbetalingen is toegenomen van 2,91 miljard naar 3,23 miljard. De totale waarde ging omhoog van 89 miljard naar 93 miljard euro.
Consumenten gebruiken de pinpas steeds vaker ook om kleine bedragen af te rekenen. Zo pinden zij vorig jaar 30 procent van hun aankopen onder de 5 euro. Dat was in 2010 nog maar 11 procent. Die toename is mede toe te schrijven aan de invoering van contactloos betalen.
Horeca
Dankzij die relatief nieuwe vorm van pinnen, waarbij bedragen tot 25 euro kunnen worden betaald zonder pincode in te toetsen, zijn ook de pinbetalingen in de horeca flink toegenomen. Toch werden vorig jaar nog altijd zes op de tien bonnetjes in bijvoorbeeld kroegen of restaurants contant afgerekend.
Bij de benzinepomp was het aandeel contante betalingen met ongeveer een kwart het laagst. Voor het eerst waren de pinners ook in de supermarkt in de meerderheid. Die branche is goed voor ruim een derde van alle kassatransacties.
Pinnen wint van contant betalen (Foto: ANP)
Android + Verveling = Titan Turret spelen
Alleen boodschappen gingen vrijwel altijd met de pinpas, ze zullen toch niet kunnen zien wat voor je eten je hebt gekocht?
Life is too short to wake up with regrets. So love the people who treat you right. Forget about the ones who don’t. If you get a second chance, grab it!
http://tweakers.net/nieuw(...)oor-lek-systeem.html
Android + Verveling = Titan Turret spelen
zodra het afgeschaft wordt is de weg vrij voor de negatieve rente of afromen
ik ben blij dat men in duitsland nog veel waarde hecht aan die vrijheid van betalen
Dat is nou juist het hele idee van contant: dat derden daar geen zak mee te maken hebben. Geen tussenpartij nodig, geen toezichthouder, niet alles automatisch geregistreerd.
En dus weet ook niemand hoeveel er eigenlijk contant betaald wordt. Ik denk een stuk meer dan pinnen.
Weet je wie er in bitcoins betalen? Mensen die gesteld zijn op privacy en vrijheid en onafhankelijkheid. Zoals ik. En ontwikkelingen zoals in dit artikel (terugdringen van contant geld) stimuleert dit alleen maar. Bitcoin is in feite contant geld, maar dan digitaal. Niemand kan er bij, niemand zit er tussen, niemand kan het tegenhouden. Een welkome tegenhanger voor de corrupte bankensector.
[ Bericht gewijzigd door lnloggen op dinsdag 17 mei 2016 @ 23:22 ]
En terecht, zo hoort het ook. Een overheid hoeft mij niet te vertellen wat ik met mijn eigen geld mag kopen.
Nuancering: iedereen kan het zien, je kunt alleen niet zien van wie een adres of transactie is.
Omdat Bitoins niet verloren, gestolen of verbrand kunnen worden moet je ze afschaffen
Overigens, Bitcoin kun je niet afschaffen. Jij niet, ik niet, overheid niet, banken niet.
Oh ja vandaar de wietpas.
En het gaat me niet om een beetje wiet bij de coffeeshop. Ik wil gewoon alles kunnen kopen whatever de hel ik wil (mits ik daarmee anderen niet tot last ben natuurlijk). Het is mijn geld, dus ik bepaal zelf wel waaraan ik het uitgeef.
Als hier in Nederland cash wordt afgeschaft zijn er minder mogelijkheden om J's drugsgeld alleen al te krijgen, want z'n klanten kunnen geen cash meer uit de muur halen. En hij kan het ook minder makkelijk weer omzetten in bitcoins. Dus betaald verslaafde in bitcoins, niet te traceren... En het heeft geen zin meer voor klanten om oude mensen en tankstations oid te overvallen om aan cash te komen, want dat is er niet. En rooft die een pinpas met pin, dan kan hij er nog steeds niets mee overmaken, want dàt is wél traceerbaar.
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken