Vermiste Flikken-fan duikt op in Maastricht

De 18-jarige Thijs uit Alkmaar was op 29 maart ineens verdwenen. Omdat hij het syndroom van Down heeft en zijn moeder hem niet kon traceren is de politie ingeschakeld. Een oproep via Burgernet had geen effect en de politie was ook al druk op zoek. Helaas had dat allemaal geen resultaat. Toen werd overwogen om een Amber Alert uit te sturen kwam er een telefoontje uit Maastricht: Thijs was gevonden.

Thijs had de trein genomen met een missie: Eva van Dongen van de politie in Maastricht ontmoeten. Hij is een liefhebber van de serie Flikken Maastricht. En vooral van Eva van Dongen (een rol van Angela Schijf) is hij een groot fan. Aangezien hij er vanuit ging dat Eva elke dag in dienst was toog hij dus naar Maastricht om haar te ontmoeten. Daar aangekomen kwam hij terecht bij brasserie Flo dat vlakbij het station ligt. Een alerte medewerkster ontfermde zich over Thijs en waarschuwde de politie.

Terwijl zijn moeder naar Maastricht onderweg was, had Thijs de tijd van zijn leven. Hij was meegenomen naar het bureau, mocht surveillanceauto's bekijken, met agenten praten en zag met eigen ogen waar Eva werkt.

En het goede nieuws voor Thijs is nog niet op, zijn wens om Eva te ontmoeten gaat waarschijnlijk in vervulling. Het productieteam van de serie bekijkt of Thijs een opnamedag van de serie kan bezoeken.

 

Vermiste Flikken-fan duikt op in MaastrichtOp 29 maart verdween 18-jarige Thijs uit Alkmaar plotseling van de radar....

Geplaatst door Politie Alkmaar op donderdag 7 april 2016