Waterpolosters spelen ook tegen Italië gelijk

Voor de Nederlandse waterpolodames lijkt een makkelijke kwartfinale op het Olympisch Kwalificatietoernooi ver weg. Na eerder tegen Frankrijk belangrijke doelpunten en tegen Rusland zelfs een overwinning te hebben laten liggen, wist Oranje vandaag niet te stunten tegen Italië. In het Groenhovenbad in Gouda eindigde de strijd met 8-8 (1-3, 3-2, 2-1, 2-2) gelijk.

Daar waar Nederland aan het begin van het toernooi duidelijk moeite had om in de wedstrijd te komen, werd Italië vandaag verrast door een fel spelend team. Via meerdere counters wist Nederland snel tot een 3-1 voorsprong te komen. Naarmate de rust naderde, begon Italië terug te komen en zelfs de stand gelijk te brengen. In de minuten die volgden hadden beide ploegen het zichtbaar lastig in de aanval, ruimte werd er allerminst gegeven. Hierdoor eindigden veel aanvallen met lastige ballen op het doel en kon geen van beide ploegen nog de boventoon voeren.

In poule B staat Nederland nu met vier punten op gelijke hoogte met Rusland. Italië leidt nog steeds met vijf punten. In poula A lijkt de strijd om de eerste plek te gaan tussen de Verenigde Staten en Griekenland, die beiden alle drie hun wedstrijden hebben gewonnen. Onder hen volgt een gat van vier punten naar Spanje, Japan en Canada.

Morgen om 18:30 speelt Nederland tegen het relatief zwakke Cuba, een wedstrijd waar het behalen van een hoog doelsaldo het belangrijkste zal zijn.

Nederland beleeft geen sterk begin aan het OKT (Pro Shots / Insidefoto)