Verstappen kan niet wachten op eerste race

Formule 1-fans kijken er al een tijdje reikhalzend naar uit, maar aanstaande zondag is het zover. Dan wordt de eerste Grand Prix van het nieuwe seizoen verreden. Ook Max Verstappen, dit jaar wederom uitkomend voor Scuderia Toro Rosso, kan niet meer wachten en hoopt dat de dag snel daar is.

"Ik kan niet wachten terug te keren op het circuit van Melbourne. Ik had er vorig jaar een harde leerschool bij mijn debuut, maar het circuit is er een met bijzondere elementen", liet Verstappen op de officiële website van Scuderia Toro Rosso weten.

In zijn debuutjaar in de koningsklasse van de autosport slaagde Verstappen er niet in om de race in Melbourne uit te rijden. Dit jaar hoopt hij dat wel voor elkaar te krijgen. "Uitvallen terwijl je in een positie ligt waarmee je punten scoort, was een bittere pil. Terwijl ik dat hele weekeinde juist zo opgewonden was over mijn eerste Grand Prix in de Formule 1."

Het komende seizoen in de Formule 1 telt 21 races. Verstappen hoopt uiteraard weer op goede klasseringen met een nieuwe krachtbron. Na de problemen met de Renault-motor wordt dit seizoen gebruik gemaakt van de motor van Ferrari. Deze bleek tijdens de wintertests betrouwbaar en snel te zijn. Het doel is nu om de prestaties van vorig seizoen, twee keer vierde én twaalfde in het WK-eindklassement, te verbeteren.