Ajax A1 naar kwartfinale Youth League

Ajax A1 heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de UEFA Youth League. Op Franse bodem werd overtuigend gewonnen van de leeftijdsgenoten van Olympique Lyonnais: 0-3.

Na achttien minuten spelen kwam Ajax op voorsprong door een doelpunt van Donny van de Beek, die dit seizoen ook al een paar keer speelde in het eerste. Carel Eiting zette de middenvelder met een mooi balletje oog-in-oog met de doelman van de Fransen. Van de Beek omspeelde de goalie en scoorde, 0-1.

Nog voor het halfuur verdubbelde Abdelhak Nouri de voorsprong van Ajax. De wendbare speler werd in stelling gebracht door Van de Beek en schoot hoog binnen, 0-2. Nouri was kort na rust betrokken bij de 0-3. Een corner van zijn voet werd door Leon Bergsma bij de eerste paal tegen de touwen geknikt: 0-3.

Na ruim een uur spelen moest Lyonnais met tien man verder. Gedeon Kalulu kreeg direct rood. In het restant van de wedstrijd kwam Ajax niet meer in de problemen. In de kwartfinale van het UEFA Youth League is Chelsea de tegenstander. Op 8 of 9 maart wordt het duel met 'The Blues' in Engeland afgewerkt.

Eerder vandaag verloor PSV A1 van AS Roma na strafschoppen.