Chelsea simpel verder in FA Cup

Guus Hiddink is nog altijd op koers om met Chelsea opnieuw de FA Cup te winnen. De Londenaren wonnen eenvoudig bij Milton Keynes Dons. Het werd 1-5. 

Chelsea heeft in de Premier League een enorme achterstand op de topploegen opgelopen en in de Champions League wacht een zware confrontatie met Paris Saint-Germain. Derhalve lijkt de FA Cup de beste route naar een prijs en Chelsea verloor daarnaast nog niet sinds de komst van Guus Hiddink.

In het uitduel met Milton Keynes Dons hoopte The Blues de vijfde ronde van het oudste bekertoernooi ter wereld te bereiken. Aanvankelijk boden The Dons nog wel aardig partij, maar uiteindelijk bleek de Premier League-club een paar maten te groot. Óscar opende na een kwartier spelen de score toen hij door Diego Costa werd aangespeeld in de zestien.

Daarna kwam de ploeg uit de Championship op gelijke hoogte. Darren Potter had geluk dat zijn schot werd aangeraakt door Nemanja Matic, maar Thibaut Courtois was in elk geval verslagen. Echter stelde Óscar met zijn tweede en derde van de middag orde op zaken. Nog voor rust maakte de Braziliaan er 1-3 van.

Na rust kon Eden Hazard eindelijk afrekenen met zijn doepluntendroogte. De Belg scoorde dit seizoen nog niet, maar mocht vanaf elf meter aanleggen nadat hij zelf slachtoffer was van een overtreding in de zestien. Oude voetbalwet of niet; Hazard ging achter de bal staan en schoot zuiver raak.

Tot slot kwam ook voormalig Vitesse-speler Bertrand Traoré nog tot scoren, toen hij vlak na zijn invalbeurt op aangeven van Hazard de 1-5 maakte. Hiermee was de wedstrijd natuurlijk over en uit, zodat Chelsea op koers blijft om net als in 2008/09 onder Hiddink de FA Cup te winnen.