Grizzlies winnen dankzij fenomenale driepunter in slotseconden

Toronto Raptors heeft woensdag (plaatselijke tijd) de topper in de Amerikaanse NBA gewonnen van San Antonio Spurs met 97-94. Guard DeMar DeRozan was de aanjager bij de Canadese basketbalploeg met 28 punten, Kyle Lowry maakte er 19. De Raptors maakten een einde aan een reeks van vier overwinningen op rij voor de Spurs, die in de Western Conference de tweede plaats bezetten achter de nog ongeslagen Golden State Warriors. Manu Ginobili was topscorer voor de ploeg uit San Antonio met 17 punten. De Raptors staan derde in de Eastern Conference.

Los Angeles Lakers leed een nipte nederlaag tegen Minnesota Timberwolves in Minneapolis: 122-123 na verlenging. Kevin Martin was topscorer voor de thuisploeg met 37 punten, terwijl ook Karl-Anthony Towns een belangrijke rol speelde met 26 punten en 14 rebounds. De Lakers leunden vooral op D'Angelo Russell (23 punten) en Julius Randle (20 punten). Vedette Kobe Bryant, bezig aan zijn laatste seizoen, ging na het derde kwart op de bank zitten en kwam niet meer terug in het veld. Tot grote teleurstelling van het publiek, dat de laatste minuten van de wedstrijd zijn naam scandeerde. "Laat die jonge gasten maar spelen, ze zaten goed in de wedstrijd", zei Bryant echter tegen zijn coach Byron Scott.

James Harden was de grote uitblinker bij Houston Rockets, dat Washington Wizards versloeg met 109-103. Harden noteerde 42 punten.

In Detroit werd de wedstrijd tussen de Pistons en de Memphis Grizzlies op sensationele wijze beslist. De thuisploeg stond op enkele seconden voor het einde van de wedstrijd twee puntjes voor. Met nog vijf seconden op de klok kreeg Matt Barns van de Grizzlies de bal onder de eigen basket. Na een dribbel tot de middenlijn zag hij dat hem zo weinig tijd restte dat hij besloot te schieten. Met een ongelofelijke worp wist hij de driepunter te maken en de overwinning voor het team uit Memphis veilig te stellen.