Elektronicabedrijf Thales schrapt 200 banen

Elektronicabedrijf Thales gaat bij zijn hoofdkantoor in Hengelo 200 van de 1400 banen schrappen. Dat maakte de onderneming donderdag bekend.

De reden voor de reorganisatie is dat investeringen in de markt voor marineschepen zijn uitgesteld. "De instabiliteit aan de grenzen van Europa in combinatie met de lage olieprijs leidt tot tijdelijk uitstel van investering in kapitaalintensieve trajecten voor marineschepen. Strategische investeringen worden op de lange baan geschoven of verdrongen door uitgaven van meer urgente aard", aldus het bedrijf.

In totaal werken er zo'n 1800 mensen bij Thales Nederland. Behalve in Hengelo, heeft het bedrijf ook vestigingen in Enschede, Huizen, Delft, Den Haag en Eindhoven.

Thales is een elektronicaonderneming, actief op het gebied van luchtvaart, defensie en informatietechnologie. Het bedrijf, met vestigingen in 50 landen, behaalde vorig jaar een totale omzet van bijna 13 miljard euro. In Nederland bedroeg de omzet 440 miljoen euro. Wereldwijd heeft het concern meer dan 65.000 mensen in dienst.

Elektronicabedrijf Thales schrapt 200 banen
Elektronicabedrijf Thales schrapt 200 banen (Foto: ANP)