Herman van der Zandt uitgezwaaid als nieuwslezer

Nieuwslezer Herman van der Zandt las dinsdagavond voor het laatst het NOS Journaal. Van der Zandt, ook wel bekend als Herman de Schermman, verruilt het NOS Journaal voor Studio Sport.

Uiteraard bleef het afscheid van Van der Zandt niet onopgemerkt. Terwijl Herman de kijkers bedankt, wordt er ineens muziek ingestart. Het blijkt te gaan om het clublied van NAC Breda. 

Van der Zandt, die begon als nieuwslezer op de radio, presenteerde het NOS Journaal sinds 2006. Verder werd hij bekend door het presenteren van uitslagen tijdens verkiezingsavonden, wat hem zijn bekende geuzennaam opleverde. Van der Zandt is bekend om zijn droge humor. Legendarisch is ook het Journaal van 16.00 uur op 23 maart 2014. Door technische mankementen loopt de uitzending volledig in de soep. Van der Zandt: 'We zijn later vandaag met Journaals die het wél doen bij u terug.'

In 2015 werd Van der Zandt tijdelijk presentator van de quis Met het Mes op Tafel, waaraan hij in 1998 als student ooit meedeed. Hij verving Joost Prinsen die om gezondheidsredenen verstek moest laten gaan. In september werd duidelijk dat Van der Zandt de presentatie definitief overneemt. Bij het NOS Journaal wordt hij opgevolgd door Winfried Baijens.