Rojer heeft de smaak te pakken

Tennisser Jean-Julien Rojer heeft de smaak te pakken. De Nederlandse dubbelspecialist boekte maandag zijn eerste zege ooit op de ATP World Tour Finals en pakte woensdag met Horia Tecau ook overwinning nummer twee. Daardoor is het Nederlands/Roemeense koppel al zeker van een plek in de halve finales in Londen. "We voelen ons fris en fit, we spelen goed", zei de geboren Antilliaan. "Maar garanties heb je nooit, iedereen kan op dit toernooi van iedereen winnen. Het is voor ons zaak gefocust te blijven en door te gaan met winnen."

De 34-jarige Rojer en de vier jaar jongere Tecau, dit jaar winnaars van Wimbledon, sluiten de groepsfase vrijdag af tegen de Fransen Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut. "We willen ook die laatste wedstrijd winnen en ongeslagen blijven in de groep", zei de Roemeen. "Het is onze bedoeling om deze week alles te winnen."

Het duo kan het jaar afsluiten als nummer één van de wereld. De belangrijkste concurrenten voor Rojer en Tecau zijn de Amerikaanse tweelingbroers Bob en Mike Bryan, die in Londen al één partij verloren.

Rojer heeft de smaak te pakken
Rojer heeft de smaak te pakken (Foto: ANP)