Werknemers Harmonix schrijven nepreviews voor Rock Band 4

Rock Band 4 is nu al een paar weken uit, en over het algemeen zijn gebruikers en de pers positief over de game. Maar blijkbaar is dat voor ontwikkelaar Harmonix niet genoeg. Op Amazon zijn een aantal reviews verschenen die de game vijf sterren geven, maar wél door de ontwikkelaars van Harmonix zelf. 

Het zou onder andere gaan om Matthew Nordhaus (project manager), Chris Foster (senior game designer) en Jayne Tan (adviseur bij Harmonix). Gebruikers op reddit kregen lucht van de verdachte namen en beschuldigen Harmonix ervan de reviews op amazon te manipuleren. Mensen die minder verstand hebben van games zoals ouders die een leuk kerstcadeau zoeken voor hun kinderen, zouden hierdoor bedrogen worden. Het kan natuurlijk stom toeval of een grap zijn van een aantal oplettende gebruikers, maar als je in je achterhoofd houdt dat Harmonix voor de uitgave van Rock Band 4 op de rand van een faillissement stond wordt het hierboven beschreven scenario een stuk waarschijnlijker.

Voor een volledige lijst van reviews klik je hier. Overigens valt hierbij te vermelden dat de meeste reviews inmiddels van de productpagina van Rock Band 4 zijn verwijderd. Harmonix heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen. 

Rock Band 4 is verkrijgbaar voor de PlayStation 4 en de Xbox One.

Update, 14:05 uur:

Harmonix heeft inmiddels toegegeven dat de reviews inderdaad van de medewerkers zijn. "We hebben ons beleid duidelijker gemaakt. Medewerkers die reviews van onze producten plaatsen op verkoopsites moeten aangeven dat de reviews van een medewerker zijn, of de review verwijderen. Hoewel we geloven dat de reviews van onze medewerkers oprecht en zonder kwade opzet waren, vinden we ze toch niet toepasselijk. We waarderen de feedback van onze community, en we nemen de relatie met onze fans serieus."

Matthew Nordhaus heeft inmiddels zijn review ook aangepast. "Ik schreef de review als een grap, maar achteraf was het misschien toch beter geweest als ik had toegevoegd dat ik bij Harmonix werk. Desalniettemin zou ik de game nog steeds vijf sterren geven, zelfs als ik niet bij Harmonix werkte."

Rockband4
Werknemers Harmonix schrijven nepreviews voor Rockband 4