Blind leidt Manchester United langs Liverpool

Daley Blind heeft Manchester United zaterdag naar een overwinning op Liverpool geleid. De Nederlandse international opende kort na rust de score op Old Trafford met een prachtig schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Juan Mata besloot een vrije trap vanaf de linkerkant terug te leggen op Blind, die de bal met links langs de Belgische keeper Simon Mignolet knalde. Het bleek de opmaat naar een overwinning van 3-1, waarbij het slotakkoord was voor de debuterende Franse topaankoop Anthony Martial.

De ploeg van manager Louis van Gaal staat met tien punten uit vijf wedstrijden voorlopig op de tweede plaats in de Premier League, vijf punten achter de ongeslagen stadgenoot Manchester City. Van Gaal wisselde al in de rust aanvaller Memphis Depay, die drie dagen voor het weerzien met zijn oude club PSV in de Champions League geen indruk kon maken. Met Ashley Young op de plek van Depay trok ManUnited de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe. Young versierde al snel een vrije trap, die door Mata en Blind werd gepromoveerd tot een doelpunt.

Ander Herrera verdubbelde de voorsprong van de thuisclub in de zeventigste minuut vanaf elf meter, nadat de Spaanse middenvelder zelf onderuit was gehaald in het strafschopgebied. De Belgische spits Christian Benteke bracht de spanning nog even terug met een fenomenale omhaal over doelman David De Gea, die met een nieuw contract op zak weer was teruggekeerd onder de lat. Amper twee minuten later zorgde invaller Martial echter voor de beslissing. De negentienjarige Fransman, voor een startbedrag van 52 miljoen euro weggeplukt bij AS Monaco, frommelde zich door de defensie van de Reds en luisterde zijn debuut op met een knap doelpunt.

Bij Manchester United ontbrak de licht geblesseerde spits Wayne Rooney. Van Gaal rekent erop dat zijn aanvoerder dinsdag tegen PSV weer inzetbaar is.