Chili en Mexico delen punten in spektakelstuk

Gastland Chili heeft op de Copa América een punt gepakt tegen Mexico. Het werd 3-3. De bezoekers uit Midden-Amerika, die op uitnodiging meedoen, nam tweemaal de leiding.

Chili begon niet slecht aan het duel, al stond het halverwege de eerste helft wel 0-1. Vicente Vuoso zette Mexico op voorsprong na een snelle tegenaanval. Amper een minuut later kwamen de Chilenen echter weer langszij. Uiteindelijk gaf Arturo Vidal met zijn hoofd het laatste zetje.

Via een fraaie kopbal van Raúl Jiménez nam Mexico na bijna een halfuur voetballen toch weer de leiding. Vlak voor rust slaagde de thuisploeg erin om opnieuw gelijk te maken. Dit keer was het Eduardo Vargas die raak kopte. In de tweede helft kwam Chili voor het eerst op voorsprong via Vidal, die na een overtreding op hemzelf een strafschop benutte.

Halverwege de tweede helft wist Mexico toch een puntje veilig te stellen, want ook Vuoso maakte zijn tweede treffer van de avond: 3-3. In groep A hebben Chili en Bolivia, die elkaar in de laatste poulewedstrijd ontmoeten, allebei nu vier punten. Bolivia won met 2-3 van Ecuador. Mexico (twee) en Ecuador (puntloos) kunnen zich ook nog plaatsen.

Groep A: Chili - Mexico 3-3. (Bron: YouTube)