Brazilië begint Copa América met benauwde zege

Brazilië heeft in de Copa América een benauwde zege geboekt. In de eerste wedstrijd voor het team van coach Dunga werd Peru zondagavond pas in de slotfase verslagen. In het Chileense Temuco werd het 2-1.

De Goddelijke Kanaries keken al na drie minuten tegen een achterstand aan toen Christian Cueva namens Peru scoorde. Kort daarna stelde sterspeler Neymar orde op zaken. Pas in de 90e minuut stelde Brazilië de zege veilig. Na voorbereidend werk van Neymar zorgde Douglas Costa daarvoor. Bij Peru stond overigens oud-PSV'er Jefferson Farfán in de basis. Hij werd kort voor tijd gewisseld.

In dezelfde groep won Venezuela verrassend met 1-0 van Colombia, kwartfinalist op het WK van vorig jaar. Salomón Rondón maakte het enige doelpunt.

Brazilië - Peru 2-1. (Bron: YouTube)