Crashtrein Philadelphia reed dubbel zo snel

De trein die woensdag verongelukte bij de Amerikaanse stad Philadelphia reed veel te hard vlak voordat hij van de rails liep. Dat stelt persbureau AP op basis van een analyse van beelden van een camera die langs het spoor staat.

Op de video is te zien dat de grofweg tweehonderd meter lange trein er iets meer dan vijf seconden over deed om langs de camera te rijden. Opmerkelijk genoeg leek er een kleine vertraging in de beelden te zitten, waardoor ze iets langzamer werden afgespeeld. Met dat detail in oogschouw schat AP dat de trein zo'n 170 kilometer per uur reed, op een stuk van het spoor waar een maximumsnelheid van tachtig kilometer per uur geldt.

Het dodental liep in de loop van de dag op van zes naar zeven. Het zevende slachtoffer werd gevonden in een van de verwoeste wagons. De autoriteiten zeggen niet zeker te weten of er nog mensen worden vermist en sluiten verdere slachtoffers dan ook niet uit.

De machinist van de trein weigerde woensdag een verklaring af te leggen of met de politie te praten. Hij verliet een bijeenkomst met de politie met zijn advocaat.