Nieuws
Schultz: op koers naar 500 verkeersdoden
Met 570 verkeersdoden vorig jaar blijft Nederland nog steeds op koers richting het doel om er in 2020 maximaal 500 te hebben. Dat schrijft minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu) donderdag in een brief aan de Tweede Kamer, waarin alle cijfers staan.
Het aantal verkeersdoden is vorig jaar echter gelijk gebleven ten opzichte van 2013 (570). In het jaar daarvoor waren dat er nog 650.
Volgens Schultz blijft Nederland een van de meest verkeersveilige landen ter wereld. ,,Maar elk verkeersslachtoffer is er natuurlijk één te veel'', zegt ze. Samen met provincies, gemeenten en maatschappelijke organisaties probeert het Rijk de verkeersveiligheid verder te verbeteren, onder meer met projecten om fietsen veiliger te maken.
Ontopic: het streven zou eigenlijk 0 moeten zijn, niet 500!
Want dat word door die mongooltjes vertaald als 'ik heb altijd gelijk / voorrang' , zat vaak meegemaakt.
Als je ze dan op die dingen wijst:
a.) dat dat dus niet zo is
b.) dat ze er sowieso niets aan hebben als ik ze kapot rij.
dan kijken ze je schaapachtig aan.
0 is gewoonweg onmogelijk.
Misschien in toekomst met zelfrijdende auto's maar dan nog is 0 vrijwel niet haalbaar.
Om maar wat te noemen: ik heb hier liever 1 verkeersdode extra en in Nepal 5000 getraumatiseerde slachtoffers minder.
Net als met de criminaliteit onder allochtonen!
Wat betreft het aardbevingenvoorbeeld: daarbij ging het me om de overlevenden helpen, voorkomen kan ook daar inderdaad niet.
Doe de belastingbetaler een lol, en neem de bijna gratis maatregel die ervoor zorgt dat fietsers verkeersdeelnemer worden ipv verkeersheerser. En steek de rest van dat geld in het stoppen met naaien van onschuldige, sociaal bewuste automobilisten en in het aanpakken van de hufters die dus niet geraakt worden door de hersenloze flitskasten/agenten die we nu overal hebben staan.
http://www.privacybarometer.nl/
Overigens is dat principe van diminishing returns niet altijd toepasbaar, omdat je ook te maken hebt met ethische overwegingen (m.a.w. hoe weeg je af wat meer rendement oplevert? Kijk je dan alleen naar aantallen, of ook naar kwaliteit van leven en omstandigheden? Is het ene leven meer waard dan het andere? Zou een zieke oudere dan niet meer geopereerd moeten worden om tijd en geld vrij te maken voor jonge patiënten? etc.)
Bovendien is het doel van maximaal 500 verkeersdoden een doel wat ze in 2020 gehaald willen hebben.
Wie weet wordt het streven daarna om nog maar 250 doden te hebben of iets dergelijks in 2030 en proberen ze dat met de jaren daarna steeds verder te laten afnemen.
of weet je het zeker?
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken