Dijkhuizen: "Competitie heeft prioriteit"

Excelsior kan woensdagavond voor de eerste keer sinds 1930 de bekerfinale halen. Trainer Marinus Dijkhuizen heeft de beker altijd als bijzaak gezien. Handhaving in de Eredivisie is op dit moment het belangrijkst voor de Kralingers.

"Het bekertoernooi was al een bijzaak voor ons", vertelt Dijkhuizen aan Voetbal International. "Maar nu helemaal natuurlijk. We zullen er alles aan doen om die finale te halen. Het zou prachtig zijn, spelen in De Kuip, met vijftigduizend mensen op de tribunes. Maar de competitie heeft prioriteit", benadrukt de oefenmeester. "Simpelweg omdat we volgend seizoen per se in de Eredivisie willen spelen met Excelsior", aldus Dijkhuizen, die met Excelsior momenteel op de veertiende plaats staat.

Het verschil met de zestiende plaats was een tijd geleden nog tien punten. Nu is dat nog vier punten. Het programma is niet eenvoudig.Vitesse (thuis), SC Cambuur (uit), PSV (thuis), FC Utrecht (uit) en AZ (thuis). Woensdagavond staat het bekerduel met Groningen op de rol. De Kralingers gaan naar het Hoge Noorden, waar om 20.00 uur wordt afgetrapt. PEC Zwolle plaatste zich dinsdagavond ten koste van FC Twente voor de bekerfinale.