Nederlands vastgoed in trek bij belegger

Nederlands vastgoed is zeer in trek bij investeerders. Vorig jaar bedroegen de investeringen ruim 9 miljard euro. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van 2013 en 2012, toen 5 en 4 miljard euro werd geïnvesteerd. Deze toename is voornamelijk het gevolg van toenemende interesse van buitenlandse investeerders. Dit concludeert ABN AMRO in een maandag gepubliceerd rapport.

Opvallend waren de transacties van vastgoedbeleggers PATRIZIA, Lone Star en Round Hill Capital, samen goed voor 1,7 miljard euro. Hoewel buitenlandse investeerders op de Nederlandse markt geen nieuw fenomeen zijn, zijn er duidelijke veranderingen merkbaar, zegt de bank.

,,Nederlands vastgoed biedt een aantrekkelijk rendement en investeerders hebben voordeel van de kredietverlening die het afgelopen jaar beter op gang is gekomen. Daarnaast hebben verschillende spelers aangegeven een grote Nederlandse woningportefeuille op te willen bouwen. ABN AMRO verwacht dat buitenlandse beleggers daarom prominent aanwezig blijven in de Nederlandse markt.