Weer man doodgeschoten in Amsterdam

In Amsterdam-Zuidoost is in de nacht van dinsdag op woensdag een man doodgeschoten. De schietpartij vond plaats op de Leerdamhof. Het is nog onbekend wie de man is en of hij een bekende was van de politie.

Getuigen hoorden rond 01.50 uur schoten op straat en waarschuwden de politie. Agenten vonden even later op straat de dode man. Er zou meerdere keren zijn geschoten. De omgeving is afgezet voor onderzoek.

De politie zegt dat getuigen twee mannen hebben zien wegrijden op een bromfiets. Die is niet lang daarna uitgebrand teruggevonden op de Maldenhof.


Update 12.50 uur:
De man die in de nacht van dinsdag op woensdag in Amsterdam-Zuidoost is doodgeschoten, is een 24-jarige Amsterdammer. Het slachtoffer is een bekende van de politie: hij stond in de zogenoemde Top 600. Dat liet de politie woensdag weten.

De Top 600 is een wisselende lijst met namen van jonge Amsterdamse criminelen die zich schuldig maken aan onder meer woninginbraken, straatroof of overvallen. De man werd rond 01.50 uur op de Leerdamhof meerdere keren beschoten en overleed ter plekke aan zijn verwondingen.