Dode bij brand in ziekenhuis Almelo

Icoon BrandIn het Twenteborgziekenhuis in Almelo is vanochtend een 60-jarige vrouwelijke patiënt overleden nadat in een operatiekamer rond 10.50 uur brand was uitgebroken. De patiënte die is overleden, werd op het moment van de brand geopereerd.

Nog onbekend is wat de oorzaak is van de brand. De operatiekamer brandde volledig uit. De brandweer kon nog niet zeggen of de patiënte rechtstreeks aan de brand is overleden of door een onderbreking van de operatie.

De brandweer rukte met groot materieel uit en was rond 11.30 uur de brand meester. Patiënten van het ziekenhuis hoefden niet te worden geëvacueerd. Wel werden uit voorzorg een aantal ruimten rond de operatiekamer ontruimd.

Update 22.27 uur:
Op het moment van uitbreken van de brand, was de vrouw nog in leven en aanspreekbaar. Ze werd voor een redelijk kleine ingreep geopereerd en was gedeeltelijk verdoofd. Het is dus bijna zeker dat de vrouw overleden is aan de gevolgen van de brand.

De brand ontstond nadat een anesthesie-apperaat defect raakte. Om de operatie goed te laten verlopen was de vrouw vastgebonden. Hulpverleners konden door de vlammenzee de vrouw niet meer uit haar benarde positie bevrijden.


De brandweer in actie. Foto:Boeskoolmedia.nl


Met dank aan rick82, angel007, dj-scratch, Super Snackman, Maarten, Stienn, Weegink en sjerren voor de submit.