Serena Williams wint Australian Open voor zesde keer

Serena Williams heeft voor de zesde keer de Australian Open op haar naam weten te schrijven. In de finale van de eerste grand slam van het jaar versloeg ze Maria Sharapova met 6-3 en 7-6(5). Voor Williams, die nog nooit een finale in Melbourne verloor, is het de negentiende grandslamtitel.

Het was Sharapova die de toss won en begon met serveren, maar het was Williams die de eerste game pakte. Bij de 3-2 voorsprong voor Williams begon het licht te regenen, waardoor de partij tijdelijk onderbroken moest worden om de baan droog te maken en het dak dicht te doen.

Williams bleef koel en hield haar service. Daarna wist ze Sharapova opnieuw te breaken. Een dubbele fout van Williams op 30-40 zorgde echter dat Sharapova nog mee bleef doen in de eerste set. De Amerikaanse plaatste opnieuw een break, waardoor ze de eerste set met 6-3 won.

Williams en Sharapova speelden al achttien keer eerder tegen elkaar. Zestien keer eerder ging de zege naar Amerikaanse. De Russin probeerde in de tweede set uit een ander vaatje te tappen. Ze nam meer risico in haar slagen om niet constant overpowered te worden. Ze kon met die tactiekwijziging bijblijven tot 4-4, maar Williams in de problemen brengen op de opslag van de Amerikaanse lukte amper. Haar service liep heel goed.

Williams sloeg achttien aces in de wedstrijd en na een lovegame voor 5-4 kreeg ze een game later haar eerste matchpoint. Met een prachtige forehand langs de lijn en een dropshot redde Sharapova nog voor even de wedstrijd. Er kwam een tiebreak, na een set zonder breaks, en die ging met 7-5 naar de 33-jarige Amerikaanse. Williams sloot in stijl af: met een ace.