Darters Mitchell en Atkins winnen koppeltoernooi op Dutch Open

Darters Scott Mitchell en Martin Atkins hebben het koppeltoernooi van de Dutch Open op hun naam weten te schrijven. In de finale werd er met 5-1 gewonnen van Daniel Brouwer en Leroy Nieuwenhuis. Mitchell werd vorige maand ook al wereldkampioen bij de BDO door in de finale van Lakeside Martin Adams te verslaan.  

De 43e editie van de Dutch Open Darts in De Bonte Wever te Assen begon met 1088 koppels. Het Almeerse koppel Brouwer en Nieuwenhuis kende een uitstekende dag en moesten de eer voor Nederland hoog houden nadat bekende darters als Jelle Klaasen, Vincent van der Voort, Wesley Harms, Dick van Dijk, Jan Dekker en Co Stompe vroegtijdig onderuit gingen. Uiteindelijk ging de titel naar Mitchell en Atkins. Mitchell wist vorig jaar ook het koppeltoernooi te winnen, toen won hij samen met Ritchie Burnett. 

In het damestoernooi nemen 129 koppels mee. Het waren het uiteindelijk Deta Hedman en Rachel Brooks die de finale wisten te winnen door Trina Gulliver en Zoe Jones te verslaan. Het was een spannende eindstrijd die ondanks een 1-3 achterstand toch met 4-3 gewonnen werd door Hedman en Brooks. De Engelse Hedman stond vorig jaar ook al in de finale samen met Fallon Sherrock maar verloor toen van Lorraine Farlam en Anastasia Dobromyslova.

Tamara Schuur was de beste Nederlandse. Zij werd samen met Rachna David in de halve finale uitgeschakeld door Gulliver en Jones. Alle uitslagen van de laatste 64 koppels bij de heren en laatste 32 koppels bij de dames zijn hier terug te lezen. 

Zaterdag begint in Assen het singlestoernooi. 2482 heren en 266 dames hebben zich ingeschreven. De laatste 64 heren en de laatste zestien dames zullen doorgaan naar de finaledag op zondag. Vorig jaar werden de toernooien gewonnen door Ross Montgomery en Aileen de Graaf.