Oud-directeur woningcorporatie PWS vervolgd

Oud-directeur van de Rotterdamse woningcorporatie PWS Henk Sligman wordt vervolgd. Dat meldt vakblad Cobouw woensdag. Het Openbaar Ministerie wil desgevraagd alleen zeggen dat van het tegenwoordige Havensteder meerdere medewerkers worden vervolgd.

Welke functies de verdachten vervulden en waarvoor ze worden vervolgd, wil een woordvoerder van het OM ook nog niet kwijt. Zodra er een zitting is gepland, wordt meer bekendgemaakt, laat de zegsvrouw weten.

De Hoge Raad oordeelde eerder dat Sligman 5,4 miljoen euro moet betalen. Tussen 1998 en 2005 sloot hij verschillende vastgoedtransacties met opgehoogde koopsommen ten opzichte van de vraagprijs, meldt Cobouw. Het extra geld werd doorgesluisd naar diverse rekeningen.

Uit een inventarisatie van Cobouw blijkt dat justitie het druk heeft met zaken tegen corporatiebestuurders. In de zaak tegen oud-directeur van woningcorporatie Rochdale Hubert Möllenkamp, die ooit de bijnaam de 'Zonnekoning' kreeg, vindt 3 december een zogenoemde regiezitting plaats, bevestigt het Amsterdamse OM.

Möllenkamp wordt verdacht van fraude, het aannemen van steekpenningen, valsheid in geschrifte en witwassen. Naast de oud-directeur van Rochdale worden ook vier voormalige zakenpartners vervolgd voor dezelfde feiten. Tijdens de regiezitting wordt gekeken of er nog aanvullende onderzoekswensen zijn.

Möllenkamp liet zich rondrijden in een Maserati en beschikte naast een riant inkomen over een villa met tennisbaan en zwembad in Spanje. In 2009 werd de bestuursvoorzitter ontslagen vanwege zelfverrijking. Rochdale klaagde hem aan en wil zes miljoen euro terughebben.

Tegen de parlementaire enquêtecommissie woningcorporaties zei Möllenkamp in juni nog spijt te hebben van de racebolide die hij een tijd lang als dienstauto gebruikte. "Dat gaf een verkeerd beeld." Möllenkamp ontkende voor de commissie dat hem steekpenningen zijn aangeboden.