Gilliam wil John Hurt voor Don Quixote

Al jaren was hij ermee bezig, maar Terry Gilliams' droomproject The man who killed Don Quixote wilde maar niet van de grond komen. Tot hij eerder dit jaar eindelijk financiering van de grond kreeg. Minder dan oorspronkelijk begroot, maar voor Gilliam toch genoeg om hoog te mikken qua casting. Zoals bijvoorbeeld John Hurt.

Hurt, het meest bekend als patiënt van de ergste indigestie in de filmgeschiedenis, onthulde tijdens en Q&A sessie op het Derby Film Festival dat Gilliam hem benaderd heeft voor een hoofdrol. Verder wilde Hurt nog niks loslaten, dus we weten niet eens of hij ja heeft gezegd of in onderhandeling is. 

Intussen heeft Terry Gilliam de startdatum van filmen alweer uitgesteld. Eerder werd bekend dat Gilliam in september de camera's wilde aanzwengelen, maar dit is nu verplaatst naar 'ergens in 2015'. Naar verluidt gaat Gilliam de extra tijd gebuiken om meer financiering los te peuteren.

Inmiddels is het zo'n beetje de zevende keer dat het project nieuw leven ingeblazen is door Gilliam. Castingproblemen, stormen en geldproblemen hebben Gilliam constant dwarsgezeten. in 2002 is er zelfs een documentaire over gemaakt.

Het ziet er in ieder geval naar uit dat we nog een tijdje zullen moeten wachten voor we Gilliams' passieproject kunnen aanschouwen.

don quixote
Op de set van de eerste poging, in 1999