Manu verheugt zich op terugkeer bij Feyenoord

Elvis Manu keerde zondag voor even terug in Rotterdam. De aan SC Cambuur verhuurde aanvaller kijkt nu al uit naar volgend seizoen. Het duel tussen Cambuur en Feyenoord werd niet wat Manu er van had gehoopt. Al na een halfuur kon de aanvaller inrukken, nadat trainer Henk de Jong niet tevreden over hem was.

"We hebben het maandag allemaal uitgesproken. Misschien was het wel een juiste beslissing om mij naar de kant te halen. Je kunt het als speler van beide clubs nooit goed doen", laat hij weten aan Algemeen Dagblad.

"En wat als ik de winnende goal voor Cambuur had gemaakt? Ik wilde natuurlijk ook dat Feyenoord de voorronde van de Champions League zou halen. Dat is gelukt. En Cambuur heeft toch al een schitterend seizoen."

Bij die wissel kreeg Manu een staande ovatie van het Feyenoord-publiek. Het was een voorproefje van wat hem komend seizoen wellicht te wachten staat. "Het was echt een kippenvelmoment, al die mensen die zo enthousiast klapten toen ik naar de kleedkamer liep. Terwijl ik in eerste instantie niet blij was dat ik was gewisseld, want ik wilde spelen."

"Maar zonder die wissel had ik dat schitterende moment niet meegemaakt", beseft hij zich. "Dat motiveert mij nog meer om te gaan knallen in de Kuip. Op 25 juni keer ik terug, bij de eerste training van Fred Rutten. Het halve seizoen bij Cambuur deed mij goed, maar doorbreken bij Feyenoord is en blijft mijn doel."