Israël bombardeert grensregio Libanon en Syrië

De Israëlische luchtmacht heeft maandagavond twee bombardementen uitgevoerd in de grensregio tussen Libanon en Syrië. Dat heeft het Libanese staatspersbureau gemeld.

De luchtaanvallen werden uitgevoerd vlakbij het afgelegen Libanese dorp Nabi Sheet. Er werd niet gemeld welke doelwitten werden gebombardeerd. Moslimextremisten en smokkelaars gebruiken de grensregio regelmatig om wapens en mensen de grens over te krijgen. Het Libanese Hezbollah, dat in de Syrische burgeroorlog aan de zijde van de Syrische president Bashar Assad meevecht, heeft een sterke invloed in de regio.

Een Libanese legerwoordvoerder kon het bericht niet direct bevestigen, maar zei de zaak wel te onderzoeken. Inwoners van Nabi Sheet hoorden maandag enkele explosies. De Israëlische krijgsmacht weigerde zoals gebruikelijk om op het bericht te reageren. Volgens het Syrische Observatorium voor Mensenrechten hebben Israëlische vliegtuigen een raketinstallatie van Hezbollah bij twee grensdorpen gebombardeerd. Het Observatorium kon niet zeggen niet of de bommen op Syrisch of op Libanees grondgebied terecht zijn gekomen.