Tarantino klaagt website aan wegens lekken script

Quentin Tarantino klaagt de website Gawker Media aan wegens het lekken van zijn script. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter. Gawker plaatste vorige week het scenario van Tarantino's beoogde western The Hateful Eight op internet. De filmmaker had daags daarvoor gezegd de film niet te zullen maken omdat het script al in Hollywood circuleerde en het alleen te zullen uitbrengen in boekvorm.

"Gawker Media schendt regelmatig de rechten van anderen die iets willen verdienen", zegt Tarantino in een verklaring. "Ditmaal zijn ze te ver gegaan. Ze plaatsen niet alleen een nieuwsartikel waarin staat dat mijn scenario op internet circuleert, maar zetten er bewust een paar links naar de betreffende pagina's bij zodat iedereen het illegaal kan lezen."

Volgens Tarantino is Gawker niet bereid het betreffende artikel te verwijderen, waarna hij zich genoodzaakt zag de site aan te klagen. Hij eist van de site een schadevergoeding en alle winst die het artikel heeft opgeleverd. Het zou gaan om een bedrag van minstens een miljoen dollar.

In het verleden leidden artikelen van Gawker over een sekstape van worstelaar Hulk Hogan en het plaatsen van een boekmanuscript van actrice en scenariste Lena Dunham al tot rechtszaken.