Oppositieleden Bangladesh opgepakt

Drie leden van de oppositie in Bangladesh zijn dinsdag gearresteerd. Waarom ze zijn opgepakt zei de politie niet, maar de arrestaties houden waarschijnlijk verband met de gewelddadig verlopen verkiezingen van afgelopen weekeinde. Stembureaus gingen in vlammen op en achttien mensen lieten het leven. De stembusgang werd geboycot door de oppositie.

De politie arresteerde een adviseur van oppositieleider Khaleda Zia en twee andere vooraanstaande oppositieleden. Premier Sheikh Hasina zei zondag dat het geweld met 'ijzeren vuist' de kop in zal worden gedrukt.

Of de drie al in staat van beschuldiging zijn gesteld, of dat dat wellicht later gebeurt, is niet bekendgemaakt. Een aantal andere oppositieleiders zit al vast op verdenking van het aanzetten tot geweld en anarchie.

Regeringspartij Awami Liga haalde zondag een klinkende overwinning. Van de driehonderd zetels in het parlement sleepte Awami Liga er 232 binnen. Vanwege de boycot was er voor de helft van de parlementszetels echter maar een enkele kandidaat.