Cardiff-coach Mackay dan toch ontslagen

Premier League-club Cardiff City heeft coach Malky Mackay vrijdag ontslagen. De Schot leefde al enige tijd in onmin met clubeigenaar Vincent Tan. De Maleisiër had Mackay vorige week per e-mail laten weten dat hij op moest stappen of ontslagen zou worden. Mackay weigerde dat en zat nog twee wedstrijden, de nederlagen tegen Liverpool en Southampton, op de bank.

Een opvolger van Mackay wordt volgens Cardiff City te zijner tijd aangesteld. Wie er zaterdag tegen Sunderland op de bank zit is nog niet bekendgemaakt.

Mackay was anderhalf jaar trainer van de ploeg uit de Welshe hoofdstad en leidde de formatie naar de Premier League. De promovendus staat momenteel zestiende in de hoogste Engelse competitie. Het verschil met de gevarenzone beslaat nog slechts een punt.

Na de mail van Tan kreeg Mackay veel steun van collega-trainers en de fans van Cardiff. De supporters hebben Tan sowieso niet hoog zitten, want hij veranderde de clubkleur van blauw naar rood en verving de zwaluw in het clublogo voor een Welshe draak. Ook stelde hij een 23-jarige vriend van zijn zoon aan als technisch directeur, maar die vertrok onlangs al.