'Trainer Cardiff City moet opstappen'

Cardiff City-trainer Malky Mackay moet ontslag nemen. Doet hij dit niet dan wordt hij ontslagen. De Maleisische clubeigenaar Vincent Tan zou zijn Schotse trainer dat maandag in een e-mail te kennen hebben gegeven, melden diverse Britse media. Mackay, die Cardiff naar de Premier League leidde en daarin met de club vijftiende staat, heeft eerder al aangegeven niet op te zullen stappen.

Tan reageerde maandag ook al publiekelijk op een opmerking van Mackay. Die had gezegd te hopen in de wintertransferperiode drie spelers aan zijn selectie toe te kunnen voegen. Tan liet daarop weten 'extreem van slag' te zijn geraakt door de woorden van zijn coach.

Mackay en Tan liggen elkaar al geruime tijd niet. Toen de eigenaar in oktober technisch directeur Iain Moody ontsloeg hielden veel mensen al rekening met het ontslag van Mackay, die sinds juni 2011 trainer is. Dat bleef tot nu toe echter uit. Dit weekeinde wordt Tan verwacht bij de wedstrijd van Cardiff tegen Liverpool en dat wordt mogelijk Mackay's zwanenzang.

Tan is omstreden bij de fans. Hij stak veel geld in de club uit de Welshe hoofdstad waardoor de weg naar boven kon worden ingezet. Hij veranderde echter ook de clubkleur van blauw naar rood en zette de Welshe draak op het clublogo waardoor de zwaluw die al vele jaren symbool was van de club nog maar heel klein in het logo aanwezig is.

Ook het vertrek van Moody is omgeven door controverse. De 23-jarige Kazach Alisjer Apsaljamov, een vriend van Tans zoon die eerder stage liep bij de club, werd zijn vervanger.