Mass Effect 4 blijft herkenbaar

Er is veel te doen bij gamers omtrent de volgende Mass Effect-game en gaandeweg komen er steeds meer details vrij. Ondanks alle veranderingen die de game zal ondergaan heeft ontwikkelaar BioWare aangegeven dat Mass Effect 4 wel herkenbaar blijft als onderdeel van het gehele Mass Effect-universum.

Eerder heeft BioWare al aangegeven dat de nieuwe hoofdpersoon geen kloon van Shepard gaat worden. "There is one thing we are absolutely sure of – there will be no more Shepard, and the trilogy is over", aldus de ontwikkelaar.

Ook heeft de studio aangegeven dat het voor hen feitelijk een een compleet nieuw startpunt is. Het Mass Effect-universum is inmiddels zo groot geworden, dat zij heel hard moeten nadenken welke richting zij op gaan met de volgende game.

Het is nog niet bekend of het verhaal van Mass Effect 4 zich voor of na de mass Effect-trilogie afspeelt. Er is ook nog niets bekend over wanneer het uitkomt en op welke platformen. De game is wel al in speelbare vorm, zoals pas geleden bleek uit een bericht van de general manager van BioWare.