Depay: "Cocu in de steek gelaten"

Memphis Depay zat er zaterdagavond na de pijnlijke thuisnederlaag tegen Vitesse (2-6) helemaal doorheen. "Ik zit heel erg stuk, maar dat geldt eigenlijk voor iedereen", reageerde Depay voor de camera's van FOX Sports.

"Zo'n nederlaag als vandaag, terwijl we in de eerste helft wel goed speelden, zijn de meest zure nederlagen. Ik denk zelfs dat we onszelf moeten schamen." Depay scoorde voor PSV nog wel, maar daarmee kon hij de afgang van de ploeg van Phillip Cocu niet voorkomen.

"We laten hiermee eigenlijk de trainer in de steek. We hebben heel veel kracht opgeofferd aan deze wedstrijd. Uiteindelijk zie je dat we dat niet kunnen volhouden", ging de doelpuntenmaker verder.

"We kregen veel kansen, maar kwamen toch op 0-1 achter. Toen werd het nóg moeilijker. Dan komen we voor rust nog op 1-1 en kom je met een goed gevoel terug het veld op. Als de bal er dan zo gauw weer in ligt, dan wordt het alleen maar zuurder."

En zo wacht PSV nog steeds op de eerste competitiezege sinds begint oktober. De afgelopen zeven speelronden kwam PSV niet tot winnen. "Het wordt voor ons steeds moeilijker. We moeten onszelf gaan afvragen of we er wel alles aan doen. We mogen de trainer niet zo in de steek laten."

PSV staat door de zeperd nu op de tiende plaats in de Eredivisie. Het team van Cocu kan zondag zelfs nog een plekje zakken als Roda JC op eigen veld van Heracles Almelo wint. De achterstand van de Eindhovenaren op koploper Vitesse is opgelopen tot dertien punten.