WK-stadion Sao Paulo in april klaar

Het stadion in Sao Paulo waar op 12 juni de openingswedstrijd van het WK wordt gespeeld, is halverwege april klaar voor gebruik. Dat zei FIFA-voorzitter Sepp Blatter vrijdag.

"We beschikken over informatie waarin staat dat het stadion midden april klaar zal zijn. Dat is dus nog ruim op tijd voor het WK en dus kan de openingswedstrijd in Sao Paulo gespeeld worden", sprak Blatter volgens persbureau AFP. "Het is een kwestie van vertrouwen, we hebben zelfs geen plan B."

Bij de Corinthians Arena in Sao Paulo kwamen vorige week twee bouwvakkers om het leven toen een kraan omviel. Delen van het dak van het stadion werden bij het ongeluk zwaar beschadigd. De autoriteiten legden de bouwwerkzaamheden meteen stil; maandag worden die weer hervat.

De FIFA eiste eerder nog dat alle twaalf WK-stadions voor 31 december 2013 klaar zouden zijn. Voor zes van de stadions bleek dat echter niet haalbaar. In Natal, Porto Alegre, Manaus en Cuiaba worden de WK-decors in januari opgeleverd, Curitiba volgt eind februari.

Vrijdag wordt er in Costa di Sauípe geloot voor de groepsfase van het WK. Het Nederlands elftal is ingedeeld in pot 4, maar bij de voorloting kan Oranje nog in pot 2 belanden.