Einde loopbaan dreigt voor oud-Ajacied Chivu

Cristian Chivu moet misschien al vroegtijdig een einde maken aan zijn profcarrière. De Roemeense verdediger kampt nog steeds met een blessure. Vanwege een slepende voetkwetsuur kwam Chivu dit seizoen nog helemaal niet in actie voor Internazionale.

Afgelopen zomer werd hij voor de derde keer aan de voet geopereerd. "Hij verblijft nu in Milaan en werkt hard aan zijn revalidatie", vertelt zaakwaarnemer Victor Becali aan Voetbal International.

Of Chivu echter ooit nog op het voetbalveld terugkeert, durft Becali niet te zeggen. "Het is een delicate kwestie." De 33-jarige verdediger kampt al enkele seizoenen met blessures. Zo kwam hij vorig seizoen ook maar tot tien optredens in de Serie A en het jaar ervoor tot veertien.

Inter nam Chivu in 2007 over van AS Roma, waar hij vier jaar onder contract stond. De Romeinen betaalden in 2003 ongeveer achttien miljoen euro om de Roemeen over te nemen van Ajax. In het shirt van de Amsterdammers speelde de oud-international in totaal 142 officiële wedstrijden.

Namens Ajax won Chivu in 2002 in de landstitel, KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal. In datzelfde jaar werd hij bovendien uitgeroepen tot speler van het jaar in de Eredivisie. Chivu heeft 75 interlands achter zijn naam staan.