Tweehonderdduizend Hyvers vragen oude krabbels op

Bijna tweehonderdduizend gebruikers hebben hun krabbels, privéberichten en oude foto's opgevraagd bij Hyves. Tot en met vrijdag kunnen gebruikers van het sociale netwerk een kopie van hun activiteiten op het netwerk opvragen. Het sociale netwerk van de Telegraaf Media Groep gaat vanaf maandag verder als spelletjeswebsite.

"De profielgegevens van alle gebruikers worden vernietigd", benadrukt een woordvoerder van TMG desgevraagd. Het mediabedrijf denkt het verwijderingsproces voor het eind van het jaar te hebben afgerond. Mensen die spelletjes spelen op hyves.nl kunnen hun bestaande profiel blijven gebruiken.

Op zijn hoogtepunt in 2010 telde Hyves 10,3 miljoen accounts. Inmiddels zou dat nog slechts een miljoen zijn. De functie als het belangrijkste sociale netwerk in Nederland is inmiddels overgenomen door Facebook.

TMG heeft geprobeerd nog iets te maken van het sociale netwerk, dat het bedrijf drie jaar geleden 43,7 miljoen euro kostte. De overgang naar spelletjesportaal noemde TMG in oktober 'de meest recente stap in de voortdurende evolutie van Hyves'.