Tien jaar cel geëist voor doodschieten Haagse Rinus

De man die wordt verdacht van de het doodschieten van Haagse Rinus moet als het aan het Openbaar Ministerie ligt tien jaar de cel in. Dat heeft het OM maandag geëist in de rechtbank in Den Haag. De 36-jarige Rini van Setten, beter bekend als Haagse Rinus, werd op 8 februari dood gevonden aan de Lekdijk-West in Bergambacht.

De verklaring van de verdachte dat hij het slachtoffer op zijn hoofd sloeg met het pistool, dat vervolgens af ging, gelooft het OM niet. Maar zelfs al zou dat zo zijn, dan is in de ogen van het OM nog steeds sprake van doodslag, omdat bij het op het hoofd slaan met een pistool altijd het risico bestaat dat het wapen af gaat.

Tegen twee andere verdachten in de zaak werd twee jaar en anderhalf jaar cel geëist. Zij worden niet verdacht van doodslag, maar zouden wel hebben geholpen bij het wegwerken van de sporen en van het lijk.

Alle verdachten zijn lid van de motorclub Satudarah. Hoofdverdachte Raymond K. zou Haagse Rinus hebben doodgeschoten na een conflict over de club.