Snoop Dogg viert jubileum Doggystyle met joints

Snoop Dogg viert het twintigjarig jubileum van zijn album Doggystyle door flink wat joints te roken. "Ik ga twintig jaar aan materiaal roken", zegt de rapper tegen muziekzender MTV. Het is zaterdag precies twintig jaar geleden dat het debuutalbum van de rapper uitkwam.

"Ik ga mijn American football-jeugdteam aanmoedigen, dan thuis met mijn familie American football-kijken en daarna neem ik vast een nummer op om het te vieren", omschrijft Snoop Dogg. De rapper was 22 toen Doggystyle uitkwam. Snoop was de eerste artiest die met een debuutalbum op de eerste plek binnenkwam in de Amerikaanse hitlijst Billboard.

De 42-jarige rapper zegt dat hij waarschijnlijk nog nooit het hele album van begin tot eind heeft geluisterd. "Ik heb misschien wel los naar de nummers geluisterd, maar nooit naar het geheel", geeft Snoop Dogg toe. Wel is hij trots op de plaat, waar hits als Who Am I (What's My Name)? en Gin and Juice op staan. "Hij zat heel goed in elkaar. Het liet me zien hoe ik het moest doen en wat ik moest doen."

De rapper vierde eerder deze maand al het jubileum van Doggystyle in Amsterdam. Snoop Dogg draaide op 10 november als dj Snoopadelic urenlang in de Escape. Het feest was tevens een afterparty van de MTV EMA. De Europese muziekprijzen werden even daarvoor uitgereikt in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Snoop Dogg heeft als rapper elf studioalbums uitgebracht. Onder pseudoniem Snoop Lion bracht hij vorig jaar de reggaeplaat Reincarnated uit. Ook verschijnt volgende maand het album 7 Days of Funk, dat hij uitbrengt als zijn alter ego Snoopzilla. Daarnaast zou Snoop Dogg werken aan zijn laatste album als rapper.