'Hülkenberg naar Force India'

Nico Hülkenberg zal komend seizoen terugkeren bij Force India, zo meldt Blick-journalist Roger Benoit. Volgens het Zwitserse blad heeft de nu voor Sauber uitkomende coureur een deal ter waarde van 1,9 miljoen euro afgesloten met de renstal van Vijay Mallya.

Eerder vandaag liet Lotus-teambaas Eric Boullier nog weten dat Hülkenberg favoriet was om de naar Ferrari vertrokken Kimi Räikkönen op te volgen. Hiervoor moet eerst wel de deal met Quantum Motorsports rond komen. De kans hierop lijkt heel erg klein te zijn geworden, omdat ondanks onderhandelingen en beloftes er nog geen cent overgemaakt is naar Lotus-eigenaar Genii Capital.

Daarom lijkt het waarschijnlijker dat Pastor Maldonado met behulp van het Venezolaanse oliebedrijf PDVSA naar Lotus gaat en Hülkenberg naar Force India. Het team van Vijay Mallya zal hem achterstallig loon uit 2012 voldoen en voor het seizoen 2014 een voorschot overmaken. De Duitse coureur werd in 2011 als testrijder opgepikt door het team uit Silverstone nadat hij bij Williams moest vertrekken, in 2012 mocht hij voor Force India racen.

Over Lotus en Quantum heeft Hülkenberg nog wel wat te zeggen. "Als de deal zich zo lang voortsleept, dan verliest het langzaam alle geloofwaardigheid. Als het dan weer wel en dan weer niet doorgaat dan verlies je uiteindelijk alle hoop."